moniqueshobbyatelier.nl

Kinderworkshops

Kinderen zijn dol op knustelen. Vooral als ze zelf mogen gaan werken met materialen en gereedschappen die ze normaal niet snel tegenkomen.
Daarnaast is het voor kinderen belangrijk om hun eigen fantasie kwijt te kunnen, in de creatieve richting kunnen ze deze fantasie goed kwijt.

De Kinderworkshops kunnen aangeboden worden op scholen, tijdens kinderfeestjes maar ook wanneer het slecht weer is en de kinderen binnen moeten blijven.

De workshops zullen regelmatig veranderen dus kijk regelmatig eens op de site.

Natuurlijk zijn nieuwe leuke ideeën altijd welkom.

Hieronder een aantal foto's van dingen die gemaakt zouden kunnen worden met verschillende materialen. Kinderen worden natuurlijk vrij gelaten in hoe ze dit doen.


Pixelhobby:


Deze sleutelhanger is gemaakt met lintjes, bedeltjes, kralen en een medaillon met pixelhobby. Deze sleuterhangers kunnen kinderen maken tijdens een kinderworkshop. Ze mogen zelf kiezen welk figuurtje ze gaan pixelen, welke kleuren lintjes en kralen ze mooi vinden en natuurlijk mogen ze de bedeltjes ook uitkiezen. Voor meer foto's van pixelhobbywerken zijn te vinden onder het kopje hobby's.

      

Deze kinderworkshop duurt ongeveer 2 uur (dit hangt af van de leeftijd van de kinderen).
De prijzen voor het maken van deze sleutelhanger zijn € 6,50 per kind.
Je kunt dit ook in combinatie doen met leuke kinderfeestarrangementjes. Voor de prijzen hiervoor kunt u onderaan de pagina kijken.


Memobord:

Een memobord kun je maken van papier en van stof. Verder wordt er gebruik gemaakt van een canvasdoek van 30 x 30 cm of 20 x 20 cm.
De kinderen kunnen zelf het memobrod gaan versieren met lintjes, gestanste figuren van papier, foam of vilt, en andere leuke kleine spulletjes. Met behulp van speldjes en/of kleine wasknijpers wordt het memobord afgemaakt en kunnen ze het bord ook echt gaan gebruiken. MOcht er nog tijd over zijn, dan kunnen de kinderen nog wat kleine memoblaadjes maken die ze aan hun memobord vastmaken.

Hieronder een aantal voorbeeldjes van hoe een memobord eruit kan komen te zien.


  Dit memobord is gemaakt met papier en lintjes.

 

  
De bovenstaande memoborden zijn gemaakt van een canvasdoek, stof, lintjes en vilt.

Deze kinderworkshop duurt ongeveer 3 uur.
De prijzen van deze kindershop is afhankelijk van de afmeting van het canvasdoek:
- 20 x 20 cm € 5,00 per kind
- 30 x 30 cm € 6,50 per kind
Wanneer de achterkant gemaakt wordt van stof, dan komt er € 1,00 per kind bij.
Je kunt dit ook in combinatie doen met leuke kinderfeestarrangementjes. Voor de prijzen hiervoor kunt u onderaan de pagina kijken.

Je eigen kruidenpotje maken:

Jonge kinderen vinden het leuk om zelf wat kruiden te zaaien, maar vooral om te zien hoe deze kruiden gaan groeien. Wat is er dan leuker om zelf het potje te versieren en de zaadjes te zaaien.

Tijdens deze workshop gaan we eerst het potje verven. De kinderen mogen zelf een kleur kiezen uit de verschillende verfkleuren. Omdat deze verf snel droog is kunnen ze tijdens dezelfde workshop het potje nog verder versieren. Dit kunnen ze doen met behulp van papier/vilt/glitters enz. Om het potje nog wat extra op te fleuren maken de kinderen nog een prikker met een leuk figuurtje erop. Dit kan bijvoorbeeld een vlinder, een bloem maar ook een autootje zijn. Deze worden gestant. Als laatste gaan we wat zand in het potje doen om vervolgens de zaadjes erin te doen. Hierbij probeer ik een beetje rekening te houden met het seizoen en met de groeitijd van de zaadjes. Tuinkers is bijvoorbeeld erg leuk omdat de kinderen maar een paar dagen hoeven te wachten tot ze de zaadjes zien groeien. Op de foto hieronder staan kleine plantjes in het potje. Dit kan natuurlijk ook, maar deze zullen de kinderen niet zelf zien groeien.

  

Deze kinderworkshop duurt ongeveer 3 uur.
De prijs van deze kindershop is afhankelijk van de afmeting van het potje:
- 5 cm bloempotje € 2,50 per kind (per potje)
- 7 cm bloempotje €3,00 per kind (per potje)
- 9 cm bloempotje € 3,50 per kind (per potje)
Wil je in plaats van zaadjes een plantje? Dan komt er € 1,00 per kind, per potje bij.
Je kunt dit ook in combinatie doen met leuke kinderfeestarrangementjes. Voor de prijzen hiervoor kunt u onderaan de pagina kijken.